O nama

Mi smo grupa mladih entuzijasta željnih promjene u svom okruženju. Motiv nam je da doprinesemo širenju pozitivnih društvenih vrijednosti i normi, te na taj način utječemo na formiranje zdravih ličnosti i korisnih članova zajednice. Naš logo govori o našoj privrženosti i ponosu na višestoljetnu tradiciju koju baštinimo na području Huma, kako se nekad zvala Hercegovina. Iako nam je Hercegovina geografska odrednica, naša poruka je često univerzalna.

Buđenjem svijesti o vlastitoj prošlosti težimo osvijestiti nove generacije i probuditi uspavale ambicije u njima, učiti ih da se od prošlosti ne živi, te da je potrebno da i sami učine nešto pozitivno. Podsticanjem proaktivnosti nastojimo kreirati klimu za poboljšanje kvaliteta života pojedinca, ali i cjelokupnog društva. Ciljamo da pogotovo mladim ljudima pokažemo da izlaz nije u bijegu iz države, da je to zapravo bijeg od samog sebe, kao i to da svojom proaktivnošću probaju pronaći svoju ulogu i smisao u ovakvoj zemlji kakva jest, te na taj način pokušaju ostvariti svoj udio u stvaranju boljeg ambijenta za sve nas.

Krajnji cilj i naša zvijezda vodilja je učiniti naše društvo obrazovanijim, objektivno informisanim i motiviranim za uspjehe.

Obrazovati se i živjeti kao lideri, ne poltroni.