O nama

Hercegovački univerzalni medij (HUM.ba) je portal informativno-edukativnog karaktera koji nastoji tačno, konkretno i pravovremeno informisati svoje čitatelje o novostima, dešavanjima i informacijama iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta, dok je primarni akcenat stavljen na Mostar i Hercegovinu.

HUM.ba svojim tekstovima nastoji ukazati na aktuelne probleme u različitim oblastima, ali i ukazuje na sve društvene anomalije s jedinstvenim ciljem doprinosa pozitivnim promjenama u društvu i društvenoj zajednici. Pored toga, jedan od ključnih ciljeva djelovanja portala je kreiranje i promocija zdrave i pozitivne društvene atmosfere. Portal djeluje po principu tradicionalnih medija, što podrazumijeva kreiranje autorskih tekstova.

Osim dnevno-informativne funkcije, portal ima za cilj edukaciju i obrazovanje svojih čitatelja o određenim krucijalnim temama, kao što su historija, kultura, privreda, ekonomija, turizam i sport.

HUM.ba je nezavisni portal iza kojeg ne stoji niti jedna politička organizacija, pojedinac ili institucija, kao ni bilo koja nevladina organizacija ili marketing agencija.