U Narodnom pozorištu Mostar u pripremi predstava ‘Novo normalno show’

U Narodnom pozorištu u Mostaru u pripremi je novi pozorišni komad pod nazivom “Novo normalno show”, koji nastaje prema djelu španskog autora Injiga Ramireza de Ara, pod režiserskom palicom Ivana Leme.

Premijera predstave očekuje se krajem novembra, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Prema riječima režisera Ivana Leme, svjedoci smo velikih promjena u načinu života uzrokovanih pandemijom koronavirusa, a predstava “Novo normalno show” je satirični komentar na novonastale okolnosti.

“U formi showa u kojem glumci igraju pojedince iz publike, pokušat ćemo ublažiti stresove, šokove i strahove kojima smo izloženi zbog prisilnog izlaska iz rutine života. Dok pokušavamo zadržati što više starih navika, između ostalog, i naviku odlazaka u kazalište, postavljamo pitanje, što je u našem unutrašnjem psihoemotivnom svijetu (emocije, sjećanja, ovisnosti, mentalne projekcije..) za sačuvati, a što treba transformirati, prilagoditi, redefinirati i kako iz svega ovoga izaći kao što bolji čovjek koji nije devoluirao, već naprotiv, hrabro i mudro učinio korak dalje u takozvano novo normalno”, istaknuo je režiser Ivan Lemo.

Glumačku postavu čine Emir Sejfić, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Vedran Vilogorac, te članice plesnog studija “Mo Stars”.

Kostimografiju potpisuje Mirjana Zagorec, scenografiju Vesna Režić, muziku Zvonimir Dusper Dus, a koreografiju Nataša Jekić, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(Mostarski.ba)