Prikazan “Quo vadis, Aida?” – Mostarski glumci zadovoljni

Mostar — Svečana projekcija bh. kandidata za nagradu Oscar, novog filma redateljice Jasmile Žbanić “Quo vadis, Aida?”, za ekipu, goste i prijatelje filma održana je sinoć u Cineplexx Plazi u Mostaru.

Redateljica filma Jasmila Žbanić novinarima je kazala kako je jako zadovoljna filmom za koji postoji veliki interes publike te da joj je želja da film vidi što više ljudi.

Zadovoljstvo je također iskazala i reakcijama majki u Potočarima gdje je također upriličena projekcija, a koje su rekle da je film potpuno autentičan, da su zahvalne što film postoji te što će putovati i govoriti o Srebrenici.

Što se tiče evropske turneje Žbanić je istaknula kako film trenutno igra na oko 10 festivala, a da europska distribucija kreće u proljeće.

Jedan od glumaca u filmu je i Saša Oručević iz Mostara koji smatra da je redateljica ovim filmom pokazala jednu veliku hrabrost i odgovornost.

– Hrabrost da se sama ova tema obrađuje, a odgovornost prema istoj toj temi. Jasmila je veliki profesionalac, nije nam prvi put da surađujemo, i kada nekome vjerujete puno je lakše raditi. Jedno veliko iskustvo i sve čestitke redateljici – kazao je Oručević

U filmu glumi i Jelena Kordić iz Mostara koja ističe da je izuzetno ponosna što je dio ove priče.

– Jasmila je ovim filmom na najplemenitiji mogući način odala počast svim žrtvama rata i žrtvama genocida jer je kroz ovaj film napravila jedno ogromno umjetničko djelo. Izuzetno sam ponosna da sam i sama sudionikom cijele ove priče koja pored genocida, govori i o svim žrtvama bilo kakve diskriminacije i svemu onome čemu svakodnevno nažalost svjedočimo i prema čemu nažalost jako rijetko reagiramo – kazala je Kordić.

(StarMo)