Mostar: U ponedjeljak radionice o zapošljavanju tokom pandemije i mentalnom zdravlju mladih

U organizaciji Udruženja “Pravi put” u ponedjeljak 19. oktobra 2020. godine  u prostoijama CODE HUB.a Mostar  održat će se dvije zasebne radionica na dvije teme “Kako pronaći posao tokom pandemije COVID-a 19” i Edukativno psihloška Radionica “Mentalno zdravlje mladih”.

Predavači će biti mr.sc. Zoran Kavedžić i Žana Alpeza.

Sve više mladih pokazuje simptome psiholoških poremećaja poput anksioznosti i depresije što bi u startu valjalo stručno rješavati, pričat će više Zoran Kavedžić, dok će Žana Alpeza govoriti o tome kako je, iako se sve zaustavilo u COVID-19, pronalaženje pravog posla za mnoge je postalo izazovni zadatak.

kako su najavili organizatori, na ovoj radionici će predavač gospođa Žana Alpeza učesnicima kroz načine, izvore mogućnosti predstaviti koji su to načini, i što možete učiniti kako biste pronašli posao i započeli karijeru u pandemiji COVID-19.

Iako je tehnološki napredan, iznenadna globalna pandemija COVID-19 dovela je do zastoja svijeta. Globalna ekonomija trpi najgore pogođene ljude, a ljudi gube posao alarmantnom brzinom. Međutim, u ovim vremenima nevolje, vodit ćemo vas kroz različite načine, poručili su organizatori,

Ulaz za ove Edukacije je BESPLATAN. Zbog ograničenog broja organizatori mole da svoje mjesto rezervirate na donju E-mail adresu.
Molimo goste da se pridržavaju navedenih epidemioloških mjera (nošenje maske, socijalna distanca i drugo), jer u protivnom niti organizator, ni mjesto edukacije ne snose posljedice neodgovornosti, navode organizatori.

Zamolit ćemo sve one koji su zainteresirani da obvezno potvrde svoj dolazak na E-mail adresu –pravi.put.udruzenje@gmail.com, saopćeno je iz Udruženja “Pravi Put”.

 

(Mostarski.ba)