Momci koji ne daju da rijeka bude opasno mjesto

Plaža Ban Vir u Glavatičevu je mjesto gdje se okupljaju “probrani” jer je uizdvojena i malo primjetna. Drugari Goran Džino i Nino Cuke Karić Delalić došli su zabaviti se i vidjeti ima li ribe i nešto od otkinutog ribarskog materijala. Iako mu drug nije “nikakav ronilac” brzo se vratio s plijenom, kaže nam u šali Džino.

-Inače je osoba kojoj od ruke idu takve stvari. Izronio je sa granatom i tandžarom. Srećom od granate je bilo samo kučište, a tandžara toliko zahrđala da je pola nema. Ipak, dobro je da nisu ostale u rijeci, tamo im nikako nije mjesto, kaže Džino.

Plaža Ban Vir je bajkovito mjesto koje iako sklonjeno nikada nije prazno. Čim dođu topliji dani kupači koji bolje poznaju Neretvu dolaze tu. Neretva je u ovom dijelu posebno primamljiva za odmor i sigurno je da su ovi momci danas učinili dobro djelo. Možda bi im nešto od pribora za ribolov bilo korisnije, ali ovako je puno sigurnije za one koji vole uživati na neretvanskim plažama. Inače Goran ima oko za fotografiju, pa smo neke od njih posudili.