Pres-konferencija povodom premijere predstave “Spremni”

Pres-konferencija povodom premijere predstave “Spremni” autorice Kristine Gavran bit će upriličena danas u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

Premijera  drame “Spremni”, autorice Kristine Gavran, u režiji Jelene Kordić Kuret, bit će održana u četvrtak 25. 6. 2020. godine, s početkom u 20 sati (s pozivnicom).

Prva i druga repriza u petak 26.6. 2020. godine i subotu 27.6. 2020. godine s početkom u 20 sati.

“Dramu ‘Spremni’ napisala sam još 2012. godine kao odgovor na neko stanje u društvu, strah od drugih i drugačijih, sebičnost, paranoju i izolaciju. Nisam ni slutila da će 2020. godine drama dobiti jedan novi smisao. Odjednom je to drama o korona šopingu, pretrpavanju kolica, strahu od vanjskog svijeta. Radnja se događa u jednoj obitelji, likovi su arhetipski: Majka, Otac, Sin i Kćer. Ta porodica živi po filozofiji samodostatnosti, gdje ti niko drugi ne treba, ili kako Otac u porodici kaže: ‘Četiri je mjera u svim kuharicama. Zato naša porodica broji četiri člana. Mi nikome ništa nismo dužni.’“, rekla je o drami autorica Kristina Gavran, saopćeno je na Facebook stranici HNK Mostar.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Dražen Pavlović i Anja Kraljević. Scenografiju potpisuje Dalibor Nikolić, a muziku Andrijan Zovko.

(Mostarski.ba)