Načelnik Konjica i supruga stabilni: Bubalo zadobio potres mozga, a supruga prijelom...

Načelnik Konjica i supruga stabilni: Bubalo zadobio potres mozga, a supruga prijelom butne kosti

Zdravstveno stanje načelnika Općine Konjic Emira Bubala i njegove supruge, koji su jutros u Vrapčićima kod Mostara, na dijelu magistralnog puta M-17, u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđeni, stabilno je, potvrđeno je u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”.

Prema riječima dr. Memeda Haznadara, šefa Službe za anesteziju i reanimaciju, oboje su sa teškim tjelesnim povredama, no njihovo zdravstveno stanje za sada je stabilno, svjesni su i komunikativni. Oba pacijenata su smještena na hirurški odjel, gdje se prati njihovo stanje.

– U pitanju je težak potres mozga sa blagim krvarenjem u mozgu i za sada to ne zahtijeva nikakav operativni zahvat, dok je kod gospođe težak prijelom butne kosti, i bit će rađen operativni zahvat, ali prvo se prati stanje ostalih organa – pojasnio je dr. Haznadar.

U nesreći su učestvovala dva automobila, “škoda octavia” i “golf”. Bubalo je upravljao automobilom “škoda”, kada se pod još neutvrđenim okolnostima sudario s vozilom “golf” za čijim se upravljačem nalazio I. M. On, kao i još tri osobe u “golfu” su prošli bez povreda.

Oba vozila su nakon udesa izletjela sa ceste, pa su vatrogasci morali rezati krov da bi izvukli povrijeđene iz “škode”.