POZITIVNE VIJESTI: U Konjicu nema više niti jedne oboljele osobe od koronavirusa

Jutros je održana 49. sjednica Štaba civilne zaštite Konjic, a osnovne stvari koje su se razmatrale za Radio Konjic, kazao je načelnik, Husein Hodžić.

„Pored članova Štaba imali smo i predstavnike svih ustanova koje se bave smanjenje širenja koronavirusa. Čuli smo izvještaj svih nadležnih službi i sve informacije koje smo zaprimili danas su dobre. Nema novih slučajeva oboljelih i to je najbitnije. Na području općine Konjic nema niti jedna bolesna osoba na koronavirus, tako da je stanje sada jako zadovoljavajuće i nadamo se da će ono u narednom periodu samo tako i biti. Pored tih mjera koje Štab CZ donosi danas smo raspravljali i o mogućim počecima redovnih aktivnosti institucija kao što su vrtići, ugostiteljski objekti, odnosno šta Štab CZ treba da uradi na vrijeme kako bi dočekali spremno sve te aktivnosti. Tako da smo članovi Štaba zadužili da zajedno sa epidemiologom, Salih dr. Mešićem, koji je pravio sve protokole za sve ustanove na području općine Konjic da se angažuje i da se vidi koje mjere i radnje se trebaju uraditi. Očekujemo za narednu sjednicu koju planiramo za četvrtak da će ovo biti sve spremno.

PU Konjic, svi poslovi koji se odnose na pojavu koronavirusa se smanjuju i svi parametri su u padu. Što se tiče JKP „Standard“ i JP „Vodovod i kanalizacija“, također smo danas čuli i njihove izvještaje. Standard radi redovne aktivnosti i dezinfekciju i nema većih problema kada je u pitanju vodosnabdjevanje i kanalizacija na području grada i sve aktivnosti se vraćaju u redovne tokove.“

Kako saznajemo, u četvrtak, 14. maja otvaraju se terase kafića i restorana u Federaciji BiH, a sa radom počinju i fakulteti te stomatolozi.

Novikonjic.ba