Upriličena dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata

Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru upriličena svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2016/2017. godini.

Predsjednik Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Džani Pajić uručio je nagrade studentima 8 fakulteta i 3 univerzitetska studija, kazavši kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo uručiti ove plakete, te na taj način dokazati kako Unija studenata ne zaboravlja zlatne studente Univerziteta, koji će u budućnosti biti istinski nosioci društvenih procesa u našoj domovini

Nakon dodjele cerfitikata studenti su se uputili u restoran Studentskog hotela Mostar, gdje je organizovan svečani ručak kojem su osim rukovodstva Unije studenata prisustvovali ministar obrazovanja u Vladi HNK prof. dr. Rašid Hadžović i resorna ministrica obrazovanja u Federalnoj vladi prof. dr. Elvira Dilberović, te prof. dr. Elvir Zlomušica, prorektor za nauku i naučno-istraživački rad Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

“Na ovaj način jasno dokazujemo naš predan rad u prethodnom periodu, te šaljemo poruku svim mladim ljudima, a pogotovo studentima, da se znanje uistinu isplati i da je Unija studenata tu da pruži podršku svim studentima, kao i da prepozna nečiji rad i trud”,  poručili su iz Unije studenata.