Zlatni karatisti u Sportskom savezu

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara upriličen prijem za članove Karate kluba Mostar, članove reprezentacije BiH u tradicionalnom karateu, a nakon uspješnog nastupa u Rumuniji.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić , predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić, i ostali članovi sportskog saveza su ugostili selektora reprezntacije BiH i trenera Saliha Grbića, Igora Grbića, Enu Dizdarević, Sanida Merzića, Nermina Jašarevića i sekretara Denisa Džihu.

“Tradicionalno u Sportskom savezu Grada Mostara gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić organizuju prijeme za istaknute sportiste našeg grada, a pogotovo za sportiste koji postignu značajnije rezultate van granica BiH. Karatisti Karate kluba “Mostar” su na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rumuniji postigli izvanredne rezultate, i to je zapravo bio povod svečanog prijema. Svečani prijem ja samo jedno isticanje i vrednovanje odnosno jedna zahvala sportistima na postignutim rezultatima”, rekao je Dženan Šuta viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara.

Osvajačima medalja su uručena priznanja, te za djevojke i prigodno cvijeće.

“Bili smo oduševljeni ovim prijemom kojim su gradonačelnik, Sportski savez i grad Mostar uvažili uspjehe naših šampiona, te nam još jednom pružili svoju podršku. Još jednom se zahvaljujemo i obećavamo da ćemo se truditi i u narednom periodu nastaviti sa našim radom te ponosno predstavljati naš grad Mostar i Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Salih Grbić selektor reprezentacije BiH u Tradicionalnom karateu.

 

Mostarski.ba