Statistički pregled jesenjeg dijela sezone Prve lige F BiH 2017/18

FK Velež Mostar nakon odigranog 15. kola Prve lige FBiH zauzima 6. mjesto sa osvojenih 26 bodova. Rođeni su upisali sedam pobjeda, pet remija, tri poraza uz gol razliku 26:15.

Kao domaćin, Velež je odigrao osam utakmica u kojima je zabilježio pet pobjeda, dva remija i jedan poraz, uz gol razliku 15:2. Na tabeli domaćih utakmica, Velež se nalazi na 7. mjestu sa 17 bodova.

Kada su u pitanju gostujuće utakmice, Velež ih je odigrao sedam. Rođeni su upisali dvije pobjede, tri remija i dva poraza uz gol razliku 11:9. Na tabeli gostujućih utakmica, Velež se nalazi na 4. mjestu sa 9 bodova.

Najbolji strijelci ekipe su Brandao i Panesso sa 7 postignutih golova. Slijede Zvonić sa 4 gola, Ovčina sa 3, Ćosić i Mujezinović sa 2 i Handžić sa jednim golom.

Jedini igrač sa maksimalnom minutažom, 1350 minuta, je golman Abdihodžić. Pored njega, u svih 15 utakmica nastupili su još Ćosić, Mujezinović i Panesso. Utakmicu manje, odnosno 14 utakmica, odigrali su Zvonić, Brandao, Rodrigo i Handžić. Po 13 utakmica imali su Imamović i Ovčina, 12 Doljančić, a Kuduzović i Vasić su odigrali 10 utakmica. Ukupno su nastupila 22 igrača.

Prosjek godina igrača Veleža koji su nastupili u ovih 15 utakmica je 23,5 godine, što je šesta najmlađa ekipa u Prvoj ligi FBiH.

Kada je u pitanju disciplina, FK Velež je ekipa sa najmanje opomena. U 15 utakmica igrači su dobili 30 žutih kartona. Na Fair play tabeli, Velež se nalazi na 1. mjestu.

Proljetni dio prvenstva na rasporedu je 03.03.2018. godine, kada Velež gostuje ekipi Olimpika.

 

fkvelez.ba