Remi Veleža i Zvijezde

Jučer je na Stadionu Rođeni odigrana utakmica u okviru 14. kola Prve lige FBiH između Veleža i Zvijezde. Na kraju, podjela bodova, Velež – Zvijezda 1-1.

Rođeni su danas istrčali u sastavu : Abdihodžić – Alikadić, Imamović, Zvonić, Kuduzović – Ćosić, Panesso – Ovčina, Rodrigo, Mujezinović – Brandao. Na klupi su bili Tipura, Isić, Mrgan, Memić, Avdić, Vasić i Handžić.

Odmah na početku utakmice vidjeli smo dvije prilike. Prvo su zaprijetili gosti u 2. minuti kada je odbrana Veleža u posljednji momenta reagovala i izbacila loptu u korner. Na drugoj strani, Ovčina je odlično šutirao sa desne strane, kada je pogodio okvir gola.

U prvom poluvremenu smo gledali ravnopravnu utakmicu, gdje je Velež pokazivao malo više želje da dođe do gola. Rodrigo je imao priliku u 18. minuti, ali je njegov udarac završio pored gola Prljače. U 31. minuti mladi Osmić je pokušao zaprijetiti golu Veleža, ali njegov šut glavom prelazi preko gola. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, tako da se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju bez izmjena u ekipi. Na početku drugog poluvremena Zvonić je pokušao iz slobodnog udarca, ali bez uspjeha. Priliku za popravni imao je u 60. minuti, ali na kraju je bio isti rezultat. Na drugoj strani, Čivić je također zaprijetio iz slobodnog udarca u 65. minuti, ali je Abdihodžić bio na pravom mjestu.

U 74. minuti šok za domaće navijače. Nakon kornera, Guzina se odlično snalazi na prvoj stativi i to je 1-0 za Zvijezdu. Nakon primljenog gola, trener Rahimić je uradio prvu izmjenu. Iz igre je izašao Alikadić, a ušao je Handžić. Ubrzo nakon toga u igru su ušli Vasić i Mrgan, umjesto Mujezinovića i Rodriga.

Velež je preko Brandaa pokušao doći do izjednačenja, ali je Prljača bio na visini zadatka. Ipak, u 85. minuti je iskoristio grešku odbrane Zvijezde, i postiže gol za 1-1. Do kraja utakmice, Rođeni su pokušali doći do sva tri boda, ali je odbrana Zvijezde otklonila svaku opasnost ispred svoga gola.

Na kraju, podjela bodova. Rezultat sa kojim puno zadovoljniji mogu biti gosti, jer su zadržali 1. mjesto, i  prednost nad svojim konkurentima.

 

fkvelez.ba