Čuvajte ljude koji vam vrate vjeru u dobro

Mnogo je danas onih koji će vam je oduzeti, oduzet će vam je svojom bahatošću, grubošću, vođenjem samo za svojim interesima. Čuvajte ljude koji vas uvjere da se ljudima još može vjerovati i da nisu svi pokvareni i neiskreni, jer ima među nama onih koji još znaju cijeniti vrijednost prijateljstva, držati obvezu obećanja, sjetiti se svoga bližnjega u teškim trenucima njegovog života.

Čuvajte ljude koji vam vrate vjeru u dobro! Kada izgubite tu vjeru, počet ćete se svako jutro buditi s razočarenjem u ovaj svijet, sve što radite radit ćete s nekom rezigniranošću i apatijom ukoliko nije usmjereno na neku vašu dobit.  Kada izgubite vjeru u dobro onda svijet postaje crna rupa u kojoj više ništa nema smisla, i za ništa se ne vrijedi boriti, tada gube sjaj sve vaše vizije i ciljevi, te nemate za što se uhvatiti u svojoj budućnosti.

Čuvajte ljude koji vam vrate vjeru u dobro, bili oni prijatelji, poznanici, susjedi ili neko drugi. Znaju oni nešto što vi ne znate. Vide ono što još vi ne vidite. Lahko je kukati, žaliti se i predati se. Ali nakon toga ništa nam ne ostaje osim poraza. Potrebni su nam borci, potrebni su ljudi koji će reći da postoji svjetlo na kraju tunela i da vrijedi ustrajati. Lahko se razočarati i pustiti stihiji, a što onda, što kada se dođe do vodopada?

Treba biti realan, stajati objema nogama na tlu, treba znati ko je prijatelj, ko neprijatelj, a ko se samo pretvara da je prijatelj. Treba smanjiti očekivanja od ljudi, pročistiti listu prijatelja, i gledati svoja posla. Ali treba čuvati ljude koji vam vrate vjeru u dobro, jer kada izgubimo kontrolu nad mnogim stvarima u našem životu ne smijemo izgubiti kontrolu nad sobom i svojom vjerom da naš život može ipak ići u pravcu u kojem mi to želimo.

 

Piše: Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha.com