“Maslinova grana” u Gacku

Jutros su ansambl predstave “Maslinova grana” Mostarskog teatra mladih i stručni tim Centra za dramski odgoj otputovali u Gacko gdje će s učenicima Centra stručnih škola imati više aktivnosti, u okviru projekta “Maslinova grana” podržanog od Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, a koji se realizira u 10 hercegovačkih općina.

Naime, mladi iz Mostara i Gacka danas će imati višesatnu radionicu na kojoj će ovladavati tehnikama forum teatra i postaviti osnove za buduću forum predstavu s kojom će se predstaviti u Mostaru na susretu mladih ljudi iz svih 10 općina uključenih u projekat.

To su općine: Gacko, Bileća, Trebinje, Ravno, Neum, Ljubuški, Čapljina, Grude, Posušje i Mostar. Pored radionice biće analizirana ideja projekta i dogovoreni modaliteti daljnje saradnje. eMTeeM će predstaviti svoj rad malom izložbom, a potom izvesti predstavu “Maslinova grana”.

Biće to 90 – ta izvedba ove predstave koja na ironičan način problematizira društvo u kojem živimo i mladalački glasno i jasno diže glas protiv svih pojava koje im smetaju.

Na kraju dana svi zajedno će posaditi drvo masline i tako odaslati jasnu poruku da žele mir, toleranciju i život dostojan čovjeka. Nakon Gacka projekat se nastavlja u Bileći.

 

Mostarski.ba