Izabran novi predsjednik Asocijacije studenata Pravnog fakulteta

Danas je u prostorijama Pravnog fakulteta održana Izborna skupština Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić." Prije zvaničnog početka sjednice, studentskim delegatima obratili su se prof.dr. Amra Jašarbegović u ime Pravnog fakulteta, te Džani Pajić, predsjednik Unije studenata.

Prof.dr. Jašarbegović naglasila je važnost postojanja studentskih organizacija na Univerzitetu, a samim tim i na Pravnom fakultetu, te pohvalila dosadašnji rad Asocijacije koji je rezultirao mnogobrojnim projektima i aktivnostima.

Džani Pajić, predsjednik Unije studenata, istakao je kako je u prethodnom periodu Asocijacija studenata Pravnog fakulteta bila progresivan dio društva, koja je svojim djelovanjem, projektima i aktivnostima popravljala imidž i Unije studenata, ali i Pravnog fakulteta i Univerziteta „Džemal Bijedić”, te naglasio kako će Unija studenata zajedno sa svim fakultetima predano raditi na osnivanju matičnih Asocijacija studenata na svim organizacionim jedinicama Univerziteta.

Za predsjednika Skupštine izabran je upravo Džani Pajić, dok je za potpredsjednika izabran Abdulah Kajan, student II godine.

Za predsjednika Asocijacije studenata Pravnog fakulteta izabran je Mirza Lalić, student II godine, koji je u prethodnih 6 mjeseci obavljao funkciju vršioca dužnosti predsjednika, nakon izbora Džanija Pajića za predsjednika Unije studenata.

Novoizabrani predsjednik naglasio je kako će Asocijacija studenata zajedno sa Unijom studenata inicirati mnogobrojne projekte i aktivnosti, te se nastaviti zalagati za studentska prava i interese, a istaknuo je i predan rad Asocijacije i Unije studenata u prethodnom periodu, naglasivši kako su vrata i Asocijacije studenata Pravnog fakulteta, ali i Unije studenata širom otvorena za sve vrste prijedloga, sugestija i kritika.

Osim Mirze Lalića, Izvršni odbor u narednom mandatu činit će:

  • Mirza Begović (potpredsjednik) – IV godina
  • Daut Đonlagić – IV godina
  • Amar Pajo – III godina
  • Hana Benca – III godina
  • Harun Isić – II godina
  • Meliha Tucaković – I godina
  • Selma Zulum – I godina