Turci dolaze: 70 turskih privrednika u BiH traži poslovne partnere

Turski ministar za hranu, poljoprivredu i stočarstvo Ahmet Eşref Fakibaba, u pratnji turskih privrednika, doputovat će u zvaničnu posjetu BiH 26. oktobra.

Tom prilikom će biti održan Poljoprivredni poslovni forum BiH – Turska za koji se već prijavilo oko 70 turskih kompanija, što znači da će ovo biti sjajna prilika za bh. privrednike da ostvare saradnju s ovim velikim tržište, prenosi Biznis Info.

Forum će se održati u Zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

U okviru plenarnog dijela događaja predviđena je panel diskusija na temu „Budućnost saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske u poljoprivredno-prehrambenom sektoru”, a nakon plenarnog dijela su planirani bilateralni susreti turskih i bh. privrednika.

Cilj foruma je unapređenje saradnje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru dvije zemlje, u pogledu vanjskotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja.

Članovi turske delegacije su predstavnici firmi koje posluju u oblastima: meso, peradarstvo, brašno, ulje, orašasti plodovi, sjeme, gnojivo, proizvodnja staklenika, poljoprivredne mašine, stočna hrana, maloprodaja i dr.

Među članovima delegacije su uvoznici sirovina zainteresovani za uvoz iz BiH, ali i proizvođači, investitori i dr.