Uspostavljen saobraćaj preko Titovog mosta

Danas u poslijepodnevnim satima uspostavljen je saobraćaj preko mosta maršala Tita, kako je i saopšteno iz Gradske uprave Mostar.

“Normalizacijom saobraćaja u Ulici Mostarskog bataljona, stvaraju se pretpostavke za nastavak izgradnje glavnog lijevoobalnog kanalizacionog kolektora lociranog duž Ulice maršala Tita”, navedeno je u saopštenju.

Najavljeni su i radovi na tri lokacije u Ulici maršala Tita koji počinju u srijedu.

“Obavještavaju se građani da od srijede 18. 10. 2017. godine stupa na snagu izmijenjeni režim saobraćaja u Ulici maršala Tita i to potpuna obustava saobraćaja od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrsnice Ulice maršala Tita sa Ulicom Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobuska stanica); dvosmjerni režim saobraćaja u Ulici maršala Tita za vozila do 3,5 tone uspostavlja se na dionici od raskrsnice sa Ulicom Braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Narodnog pozorišta, odnosno raskrsnice sa ulicom Šerifa Burića.

Iz ovog razloga neće biti dopušteno parkiranje vozila na ovoj dionici Ulice maršala Tita. Taksi stajalište broj 8 kod Šehitluka izmješta se na lokaciju taksi stajališta broj 9 kod bivše robne kuće Razvitak”, stoji u informaciji i dodaje se da se normalizacija saobraćaja u Ulici maršala Tita očekuje u maju 2018. godine, navodi se u saopćenju.

 

Izvor: Mostarski.ba