UABNOR Mostar: Raspisan poziv za dodjelu nagrade i plakete 14. februar

Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar raspisalo je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu februarskih priznanja, nagrade 14. februar i plakete 14. februar, saopšteno je iz UABNOR-a.

„Kandidati mogu biti pojedinci, organizacije, institucije, preduzeća, svi koji su u minulom vremenu postigli značajne rezultate u svom radu, te istovremeno afirmišući Mostar i njegovu antifašističku prošlost, a u skladu sa odredbama Pravilnika o dodjeli februarskih priznanja” navedeno je u saopštenju.

Prijedlozi sa detaljnim obrazloženjem dostavljaju se u UABNOR Mostar do 31. decembra 2017. godine na adresu „UABNOR Mostar – kuća Gojka Vukovića“ Ulica Gojka Vukovića bb Mostar ili na e–mail: antifasistimostar@gmail.com.

Nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji, koja će biti održana tokom februara 2018. godine.

Prošlogodišnji laureati nagrade 14. februar su: Radmilo Braca Andrić, posthumno akademik Predrag Matvejević, posthumno dr Izudin Pintul dok su plakete dodjeljene Marseli Šunjić posthumno, Štefici Galić, Iliji Hadžialiću, Ramizu Panduru, dr. Seadu Mulahasanoviću i Mehi Salčinu.

 

Izvor: mostarski.ba