U Neumu konferencija o građanskom obrazovanju

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u BiH domaćini su godišnje konferencije posvećene temama iz oblasti građanskog obrazovanja, koja se od danas do 15. oktobra održava u Hotelu “Sunce” u Neumu.

Konferenciju će svečano otvoriti američka ambasadorka u BiH Morin Kormak (Maureen Cormack).

Učesnici konferencije biće nastavnici, predstavnici obrazovnih vlasti, univerzitetski profesori i stručnjaci za građansko obrazovanje u BiH, saopšteno je iz CIVITAS-a.

U fokusu programa konferencije je osnaživanje mladih kroz formalni obrazovni sistem za aktivno i odgovorno djelovanje u zajednici.

Biće govora i o primjeni novog pristupa učenju i poučavanju, usmjerenog na razvoj ključnih kompetencija cijeloživotnog učenja, standardima i ishodima učenja za nastavni predmet građanskog obrazovanja.

Takođe, jedna od tema skupa je i interdisciplinarni razvoj građanskih kompetencija i jačanje demokratske kulture i klime škole, kako bi učenici stečena znanja i vještine za učestvovanje u procesima odlučivanja mogli praktično primijeniti još tokom školovanja, navodi se u saopštenju.

 

Mostarski.ba