Otvoren renovirani TC “Bingo”

Na sjevernom ulazu u Mostar na lokaciji Vrapčići, Tržni centar (TC) Bingo, koji je prije pola godine u požaru izgorio do temelja, danas je uz prigodnu svečanost otvoren.

Svečanim presijecanjem vrpce, Bingo su otvorili predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Edin Mušić i glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, Radmila Komadina.

“Presretan što je kompanija Bingo – simbol BiH u oblasti trgovine, sad već i proizvodnje – uspjela potpuno ovaj centar od zgarišta dovesti na nivo”, rekao je uz ostalo Mušić, koji je čestitao vlasniku i njegovim svim saradnicima i zaželio im daljnji uspjeh u radu i dodao da ovo predstavlja jednu veliku nadu “nama ovdje u Mostaru, tako i cijeloj Hercegovini”.

Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga izjavila je medijima da je Bingo u Mostaru sada još ljepši objekat, na površini 11660 metara kvadratnih, od čega je hipermarket na 9000 m2, a ostalo zauzimaju igraonica, restoran i ostali zakupci, koji su u centru bili i ranije.

“Naših 100 zaposlenih, koji su i ranije radili ovdje, danas su ponovo sa nama i mi smo zaista sretni što smo uspjeli otvoriti vrata ovako jednog lijepog centra. Primjetili ste vjerovatno da je i spolja drugačiji”, kazala je Paunoski i dodala da novi tržni centar sada nudi bogat asortiman, sa više od 50 hiljada artikala u ponudi. Rekla je i da se uskoro otvara se park sa nekoliko poznatih brendova odjeće i kozmetike.

Zadovoljstvo nije krila ni Arnesa Tipura, radnica koja već sedam godina radi u Bingu.

“Drago mi je što sam se ponovno vratila u naš Bingo i što nisam ostala bez posla”, reklaje Tipura.

 

Izvor: Mostarski.ba