Rođeni danas gostuju u Konjicu

Danas, 12.10.2017. godine, na rasporedu je utakmica 11. kola Prve lige FBiH između FK Igman i FK Velež. Utakmica se trebala igrati u subotu, 14.10., ali je zbog održavanja Crvene noći u Zurichu pomjerena za četvrtak.

Igman, kojeg sa klupe vodi Adis Obad, trenutno zauzima 11. mjesto sa 13 osvojenih bodova, uz gol razliku 10:12. Kao domaćini, osvojili su 12 bodova iz pet utakmica, a u seriji su od četiri pobjede, dok su u prošlom kolu u Kaknju, protiv Rudara, osvojili prvi gostujući bod.

Trener Adis Obad za ovu utakmicu ne može da računa na dva igrača zbog suspenzije, a radi se o Kašiću i Salčinoviću.

Rođeni su u nedjelju odigrali samo 0:0 protiv Čapljine, te tako kompromitirali borbu za sami vrh tabele. Ipak, današnja utakmica je izuzetno važna za Rođene, jer dobra igra i rezultat bi bila lijepa uvertira za duel protiv Sloge SH, koji je na rasporedu u subotu, 21.10.2017. godine. Možda je vrijeme za prvu pobjedu na gostovanju.

Kada je igrački kadar u pitanju, Minel Doljančić ima problema sa preponom, i vjerovatno će preskočiti utakmicu koja je pred nama.

Utakmicu u Konjicu sudi sarajevska četvorka na čelu sa Admirom Musićem. Pomoćnici su Redžović, Zahiragić i Sarajkić. Delegat je Merdanović, također iz Sarajeva, dok je posmatrač suđenja Medić iz Ključa.

Utakmica između Igmana i Veleža počinje u 15h, uz direktni prenos na City tv.

 

fkvelez.ba