”Hotel Plaza” u petak u NPM-u u humanoj misiji

Narodno pozorište Mostar pridružilo se akciji pomoći za trogodišnju Anu Ritu Puljić, djevojčicu koja nikad nije stala na svoje noge, a velika joj želja da pleše s prijateljicama.

U dogovoru s porodicom djevojčice, Narodno pozorište Mostar će u petak, 13. 10. u 20:00 sati izvesti humanitarnu predstavu “HOTEL PLAZA” u kojoj igraju i poznati bh. glumci Jasna Žalica i Admir Glamočak, višestruko nagrađivanu hit predstavu u režiji Admira Glamočaka.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će doprinos za liječenje, kao i poziv svima da pomognu onoliko koliko su u mogućnosti.

Cijena ulaznice je standardna za predstave u produkciji NPM-a: 7 KM, s popustom 3,50 KM, ali  iz pozorišta napominju da će u petak u 20 sati ispred Narodnog pozorišta Mostar biti i volonteri koji će prikupljati novac za liječenje Ane Rite Puljić i svi se mogu uključiti u akciju pomoći.

Djevojčica boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru, a jedina nada je liječenje u Njemačkoj, navodi se u saopćenju.

Izvor: Mostarski.ba