Rođeni danas pred imperativom pobjede protiv Slavena

Pred nama su utakmice 9. kola Prve lige FBiH. Rođeni će danas (subota, 30.09.) ugostiti ekipu Slavena iz Živinica. Utakmica se igra na Stadionu Rođeni sa početkom u 15:30h.

Ekipa Slavena nakon 8. odigranog kola zauzima 8. mjesto sa osvojenih 12 bodova. Nalaze se u pozitivnoj seriji od četiri utakmice, u kojim su upisali tri pobjede i jedan remi. Od toga, dvije pobjede su upisali kao gosti (Iskra i Rudar K.), dok su kući savladali Jedinstvo i remizirali protiv Olimpika u zadnjem kolu, kada je bilo 1:1. U svojim redovima imaju najboljeg strijelca Prve lige, Mirnesa Salihovića, koji na svom kontu ima osam golova, i od njega će sutra prijetiti najveća opasnost.

Rođeni se trenutno nalaze na 9. mjestu sa 11 bodova, jedan manje od sutrašnjeg protivnika. Fudbaleri Veleža su u zadnjem kolu odigrali utakmicu ispod svojih mogućnosti, tako da je poraz u Kaknju bio neminovan. Poraz i sama prezentacija na terenu malo su poremetili atmosferu u i oko ekipe, zbog čega se danas Rođeni nalaze pred imperativom pobjede.  Zbog suspenzije trenera Rahimića, i u narednoj utakmici uz prvog pomoćnika, Mustafu Kodru, sjedit će Avdo Kalajdžić.

Utakmicu sudi Roman Balić iz Bihaća, sa pomoćnicima Velićem, Kontom i Muslićem. Delegat je Alibašić iz Sarajeva, dok je posmatrač Tabak iz Tomislavgrada.

 

Izvor: fkvelez.ba