Top 5 Android aplikacija za studente

Broj aplikacija za Android uređaje se povećava iz dana u dan, a mi smo se potrudili da izdvojimo i ukratko opišemo pet aplikacija koje bi svaki student trebao imati na svom pametnom telefonu.

Wikipedia

Aplikacija koja će vam pomoći da pronađete potrebne informacije, te da istražite i saznate nove stvari koje su vam da tada bile nepoznate. Ukoliko želite da saznate više informacija o određenoj osobi, životinji, predmetu, specifičnom događaju iz prošlosti, sve to možete na ovoj aplikaciji. Wikipedia je aplikacija sa više od 39 miliona članaka te pruža mogućnost čitanja na oko 300 jezika.

Alarmy

Aplikacija koja ima funkciju alarma, ali ne bilo kakvog. Alarmy pruža mogućnost uključivanja alarma kojeg možete isključiti tek ukoliko izvršite jedan od zadataka u ovisnosti koji vi odaberete:

  • Matematički zadatak – Alarm je moguće isključiti tek kada upišete rezultat zadatka.
  • Slika – Da biste uključili alarm potrebno je da uslikate predmet. Kada dođe vrijeme buđenja, da bi isključili alarm aplikacija očekuje da uslikate isti taj predmet koji ste uslikali kada ste uključivali alarm.
  • Shake – Da bi deaktivirali alarm, morate protresti telefon određen broj puta.

Google translate

Kao studenti, često smo primorani da tražimo i čitamo literaturu na stranom jeziku, najčešće engleskom. Ova aplikacija pomaže da prevedemo riječ, rečenicu ili čak cijeli dokument. Translate nam nudi mogućnost prevoda na preko 90 jezika.

Drive

Ukoliko nemate mnogo slobodnog prostora na vašem pametnom telefonu, onda će vam Drive itekako pomoći. Kada kreirate google račun, dobit ćete 15 GB prostora da skladištite vaše fajlove na Drive. Aplikacije kao što je ova, nude mogućnost dijeljenja fajlova sa drugim korisnicima, što je jako korisno kada su studenti u pitanju. Pristupite svojim fajlovima sa bilo kojeg dijela planete.

YouTube

Iako se podrazumijeva da svaki smartphone ima instaliran YouTube, ova lista ne bi bila potpuna bez njega. YouTube aplikacija nudi mogućnost gledanja videa, slušanje muzike i mnogo drugih stvari. Možete pronaći veliki broj tutorijala iz oblasti matematike, fizike, hemije kao i mnogo brzih i korisnih uputstava. Na YouTube možete postavljati vlastite sadržaje te tako pomoći ljudima oko sebe.

 

Izvor: studomat.ba