Otvoren Sportsko rekreacioni centar “Zalik”

Sportsko rekreacioni centar (SRC) Zalik je u utorak, 26.9.2017.  ovom naselju svečano otvoren. Radi se o sportskom objektu koji u svom okviru posjeduje teren za mali fudbal, svlačionice sa tuševima te ugostiteljski objekat.

Vlasnik objekta Semir Hajdarović svečano je otvorio SRC Zalik pred velikim brojem građana ovoga naselja.

„Još kao dijete želio sam da se bavim sportom. Prije nego što sam stigao da ostvarim svoj san, život mi je pokazao neke druge staze i krenuo sam u drugom pravcu. Sada kad gledam svog sina, san je ponovo isplivao na površinu. Odlučio sam učiniti nešto dobro za naselje, grad i državu u kojoj živim. Krenuo sam polako i evo me danas u našem sportskom objektu“ rekao je Hajdarović.

On je istakao kako je gradnja SRC Zalik trajala oko deset mjeseci.

„Nakon truda, rada i odricanja danas smo pred ovim zdanjem. Zahvaljujem se gradskim vlastima što su prepoznali vrijednost ovakvog objekta. SRC Zalik će skloniti mlade sa ulice i usmjeriti ih ka trajnim vrijednostima“ rekao je Hajdarović.

Savjetnik predsjednice FBH Melike Mahmutbegović i predsjednik mostarskog Gradskog odbora SDA Salem Marić je prije izgradnje objekta od vlasnika tražio da “ako započne gradnju istu i završi”.

„To je bio moj jedini uslov. Od bivše devastirane škole, koja je bila leglo beskućnika i nije ništa dobro donosila gradu, sada smo došli do ovoga objekta. Regulacionim planom ovde je predviđena gradnja nečega drugog, ali dok budu uspostavljeni uslovi za to, Mostar i Zalik imaju ovaj sportski centar“ rekao je Marić dodajući kako će djeca imati mogućnost nesmetanog razvoja te moći postizati dobre sportske rezultate.

Predsjednik Sportskog saveza (SS) Grada Mostara Hasan Šišić je rekao kako u Mostaru imamo rijetku priliku da otvaramo sportske objekte.

„Ovaj objekat odiše mladošću i ljepotom. Nadam se da će djeca iz Zalika i Mostara uživati ovde u boravku i sportskim takmičenjima. Savez podržava ovakve inicijative i nadam se da će ovaj objekat da bude stepenica do uspjeha našim sportistima i mladima“ rekao je Šišić.

 

Izvor: mostarski.ba