Vlada HNK-a poduprijet će projekte potpore za asistente na fakultetima

Vlada HNK-a poduprijet će projekte potpore za asistente na fakultetima

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg  i ministar prosvjete, nauke, kulture i sporta Rašid Hadžović održali su u petak sastanak s predstavnicima Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta “Džemal Bijedić” i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Tema razgovora bila je kako pomoći izvrsnost i mlade kvalitetne studente zadržati u nastavnom procesu na visokoškolskim ustanovama.

Sudionici razgovora složili su se kako je nužno zajednički poduprijeti projekt kojim bi se mladim stručnjacima iz različitih područja, odnosno asistentima na fakultetima, omogućio rad i daljnje znanstveno i stručno napredovanje. U tom kontekstu, dogovorena je suradnja, te skoro potpisivanje sporazuma, kojim bi bile definirane međusobne obveze i financijski okvir projekta.

“Danas smo iskazali punu spremnost da, pored redovitih sredstava koja izdvajamo za visoko obrazovanje, iznađemo i dodatna sredstva kojima ćemo poduprijeti kvalitetu nastavnog procesa zadržavanjem i zapošljavanjem mladih sposobnih asistenata na našim visokoobrazovnim ustanovama. Držim kako ćemo zajedno s Federalnim zavodom koji je, također, iskazao spremnost poduprijeti projekt, uskoro potpisati sporazum i krenuti s realiziranjem dogovorenoga”, kazao je nakon sastanka predsjednik Vlade HNK-a.

Današnjem sastanku su, uz Hercega i ministra Hadžovića, prisustvovali predsjednik Upravnog vijeća Federalnog zavoda za zapošljavanje Zlatko Hadžiomerović, prorektor za međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović, prorektor za znanost i znanstveno-istraživački rad Univerziteta “Džemal Bijedić” Elvir Zlomušica, te predstojnik Ureda predsjednika Vlade Veselko Čerkez, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

 

Izvor: bhpress.ba