Prednosti vožnje biciklom

Biti u dobroj formi i izgubiti višak kilograma uvijek možete biciklom, koji će vam osim dobre forme ponuditi i još nekoliko dobrih stvari. Koje su sve dobrobiti vožnje bicikla, te kako ih najbolje iskoristiti donosimo u nastavku.

Prvo i osnovno prijevozno sredstvo svakog čovjeka bi najbolje bilo da je biciklo. Vožnjom bicikla radite toliko dobrobiti svome tijelu, od fizičkog izgleda do dobrog zdravlja. A vožnjom biciklom na posao, živite zdravo, izbjegavate stres u prometu, ne morate tražiti parking, ne plaćate benzin, pa time i štedite svoj novčanik, te ne morate plaćati rate kredita kako bi ga otplatili.

Prilikom vožnje bicikla vaše tijelo će ubrzano trošiti kalorije, a ukoliko je put do određenog mjesta brdovit, potrošiti ćete još više kalorija, i svoje tijelo dovesti u odličnu formu. Jedino na što jako morate pripaziti je da prije vožnje bicikla provjerite da li su vam gume dobro napumpane, te da li su vam kočnice u redu.

Kao što smo već napomenuli, onaj ko vozi bicikl, ne mora brinuti brigu o tome gdje će parkirati bicikl, te ne morate kretati ranije na posao, jer ne zna kolika će biti gužva u prometu. U kojem god smjeru da pogledate, vožnja bicikla je najbolja alternativa, za miran i siguran promet, koji je još i najbolji i najzdraviji za ljudsko zdravlje.

Bicikl ne ispušta smrdljive i štetne plinove, pa neće ugroziti ljudsko zdravlje i planetu. Potičite ekološko! Vožnjom bicikla ćete učvrstiti mišiće, a bez da osjetite da trenirate.

Kupovina bicikla je puno jeftinija od kupnje automobila, a zdravija je i bolja za ljudsko zdravlje. Isto tako servisiranje automobila košta puno, dok je servisiranje automobila potpuno druga finansijska priča.

Prilikom vožnje bicikla morate biti oprezni, te bi najsigurnije bilo da nosite kacigu. Uvijek u vožnji poštujte saobraćajne znakove! Najbolja stvar je što biciklo ne morate osigurati i plaćati mu registraciju što je veliki izdatak.

 

Obrada: HUM.ba

Izvor: savjetnica.com