Rođeni spremni za nadigravanje sa Olimpikom

Danas, 20.9., su na rasporedu utakmice 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine. Jedna od najzanimljivijih utakmica igrat će se u Mostaru, na Stadionu Rođeni, gdje će snage odmjeriti Velež i Olimpik, sa početkom u 16 sati.

Rođeni su u seriji od šest utakmica bez poraza, i u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu sa Olimpikom. Iako je u subotu još jedna veoma važna utakmica protiv Rudara iz Kaknja, Rođeni nemaju namjeru previše kalkulisati. Cilj je jasan, a to je prolaz u 1/8 finala Kupa BiH.

Šef stručnog štaba, Ibro Rahimić, nema problema kada je igrački kadar u pitanju, Ovčina i Petrović su opet u konkurenciji, tako da trener ima „slatke brige“.

Ekipa Olimpika, koju od ove sezone vodi Mirza Varešanović, u dosadašnjem dijelu prvenstva je pokazala da se s pravom smatraju jednim od favorita za ulazak u Premijer ligu BiH. Puni samopouzdanja dolaze u Mostar sa namjerom da se nadigravaju, i na taj način dođu do pobjede.

Ove dvije ekipe odmjerile su snage u 1. kolu Prve lige FBiH. Tada su gosti iz Sarajeva, na Stadionu Rođeni, golom Oglečevca slavili rezultatom 1:0.

S obzirom da je teren na Stadionu Rođeni u odličnom stanju, i poznajući stil igre koje gaje obje ekipe, možemo očekivati odličnu utakmicu. Nadamo se da kiša neće pokvariti sportsku srijedu koja je pred nama.

Glavni sudija utakmice je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica.

 

Izvor: fkvelez.ba