Mladi muslimani – Iskrenost jedne mladosti

Piše: Aziz Redžić

A svetili su im se samo zato što su u Allaha Silnog i Hvale dostojnog vjerovali, (Kuran, El-Burudž, 8. ajet), 40 godina izbezumljivanja, 40 godina protjerivanja, 40 godina ubijanja. Ovo je priča o njima, o mladićima i djevojkama čije je srce živjelo i izgaralo za islam. Ovo je priča o Mladim muslimanima.

Oni nisu bili glumci i nisu čekali da neko drugi rješava njihove probleme, oni su bili istinski i iskreni borci za svoje ideale i svoj narod. Zbog toga su progonjeni, zatvarani, premlaćivani, vrijeđani, ismijavani, ponižavani. Na njima su testirali najgnusnije metode mučenja i egzekucije, mnoga zla koja mogu smisliti samo neljudi, monstrumi. Iživljavali su se nad najljepšim cvijetom bošnjačke mladosti. Ti hrabri, odvažni i golobradi mladići, uprkos svim iskušenjima, borili su se protiv nadirajućeg ateizma svog naroda. Odlazile su te Mustafe s tekbirima na usnama u smrt na streljanja, a njihov jedini grijeh je bio to što su pozivali u obožavanje jednog Boga, što su pomagali i hizmetili islamu i muslimanima. Zlotvori su činili sve samo da utihnu i ugase najljepše svjetlo, svjetlo istine, pravde, ljepote. Svjetlo islama.

Permanentno i sistematski su radili na zatiranju bošnjačkog identiteta, vjere i jezika. Pa i danas osjećamo te posljedice. Fascinantno je šta je sve i ta mladost izdržala i prebrodila. Često puta sam se pitao kako su sve to podnijeli i nisu poklekli. Ubijeđen sam, naravno, da ih je Allah, dž.š., pomogao, ali sam isto tako siguran da je njihovo glavno oružje bila ta iskrenost koja ih je sačuvala. Radi ibreta i pouke navest ću samo dva detalja ili dvije metode od stotinu koje su ateisticko-komunistički bezdušnici činili nad Mladim muslimanima. Uvlačili su im zahrđale žice u polni organ i vješali ćuturice vode o mošnje što izaziva neopisive bolove. Čak i nabrajanje svih muka koje su preživjeli Mladi muslimani stvara bol i patnju. Razmišljaš li ikada ti mladi čovječe, Bosnjače kojem je jedina briga kakvu će jadnicu večeras izvesti, impresionirati, zavesti i na kraju obeščastiti, da je prije tebe ne tako davno živjela mladost koja je udarila temelje opstanka islama i muslimana na ovim prostorima? Iskrena mladost puna elana i entuzijazma koja je jedan od razloga što se i danas čuje ezan s naših munara. Ti bedemi imana čvrsto su nosili bajrak islama ukazivajući na zablude koje su mutile i ispirale mozak Bošnjaka.

Nažalost, danas opet, samo drugim metodama i za nas opasnijim načinima, potomci i unučad onih zlikovaca i katila, koji su se iživljavali nad Mladim muslimanima, te diktatora žele da opet zapušu isti vjetrovi. Oni imaju snage, želje i strpljenja da se bore za svoju ideju, imaju iskustva u borbi protiv svih naših vrijednosti. Zato nam opet treba iskrenost jedne mladosti, trebaju nam novi mladi muslimani, odvažni borci za našu vjeru, narod i domovinu.

Na kraju molimo Allaha, dž.š., da našoj iskrenoj mladosti, Mladim muslimanima da stepen šehida, a nama svijest da idemo putem kojim su oni hodili te da ih nikada ne zaboravimo. Čuvajmo „blago” iskrene mladosti, njegova cijena je prevelika!

 

Izvor: Saff.ba