Kako izgleda sretna i zdrava veza?

Ljubav je zanimljiva stvar. Živite čitav svoj život sretni – sve uredu. I onda upoznate ovu osobu koja posjeduje djelić vašeg srca za koji niste ni znali da vam nedostaje; i ispadne da i vi posjedujete djelić njihovog. Dva srca poput magneta privlače jedno drugo na nesporan način. Uvučeni ste u ovo od strane neke neobjašnjive sile.

Provodite čitav svoj život nesvjesno tražeći jedno drugo. Djelić vašeg srca u njima pokušava da pronađe vas – kako bi se osjećao čitavim. Njihov djelić srca u vama se također trudi da isto uradi.

A onda vas sudbina spoji zajedno. Kao riba koja je opet u vodi, možete ponovo da dišete. Niste ni znali da imate problema sa disanjem… ali sada kada možete, više niste u prilici da napustite ovu vodu. Više se nikada nećete moći vratiti prijašnjem načinu života.

Sada ste spojeni. Šta oni rade privlači vas i šta vi radite privlači njih. Potrebno je da žrtvujete svaku živu ćeliju u svome tijelu kako ne biste mislili o njima. Ranjivost koju osjećate plaši vas, ali vas na neki način zbližava. Jer, sa ranjivošću dolazi povjerenje; a sa povjerenjem dolazi ljubav.

Vaša imena su zapisana jedno pored drugog čak i prije nego ste postojali. Ne znam da postoji išta jače… išta ljepše.

Prije tri godine otpisala sam svoj život 😝 Otpisala sam ga ljubavi. <3

#godišnjica #elhamdulillahštomogudatedovodimdoludosti

 

Autor: Amal Ahmed Albaz

Prijevod i obrada: HUM.ba

Izvor: Facebook stranica Amal Ahmed Albaz