Dobro došli na HUM.ba

 

Cijenjeni čitaoci, dobro došli na web portal HUM.ba!

Vjerovatno se pitate šta je to „HUM.ba“, o kome i o čemu se ovdje radi. Ovaj tekst ima za svrhu da udovolji vašoj znatiželji i pruži odgovore na potencijalna pitanja. U nastavku nešto više o nama:

 

Mi smo grupa mladih entuzijasta željnih promjene u svom okruženju. Motiv nam je da doprinesemo širenju pozitivnih društvenih vrijednosti i normi, te na taj način utječemo na formiranje zdravih ličnosti i korisnih članova zajednice.

Značenje samog naziva portala je „hercegovački univerzalni medij“. Naše ime govori o našoj privrženosti i ponosu na višestoljetnu tradiciju koju baštinimo na području Huma, kako se nekad zvala Hercegovina. Iako nam je Hercegovina geografska odrednica, naša poruka je često univerzalna.

Buđenjem svijesti o vlastitoj prošlosti težimo osvijestiti nove generacije i probuditi uspavale ambicije u njima, učiti ih da se od prošlosti ne živi, te da je potrebno da i sami učine nešto pozitivno. Podsticanjem proaktivnosti nastojimo kreirati klimu za poboljšanje kvaliteta života pojedinca, ali i cjelokupnog društva. Ciljamo da pogotovo mladim ljudima pokažemo da izlaz nije u bijegu iz države, da je to zapravo bijeg od samog sebe, kao i to da svojom proaktivnošću probaju pronaći svoju ulogu i smisao u ovakvoj zemlji kakva jest, te na taj način pokušaju ostvariti svoj udio u stvaranju boljeg ambijenta za sve nas.

Krenuli smo sa projektom web portala informativnog karaktera, kojim želimo objediniti sljedeće domene: pozitivizam, nauku, historiju, kulturu, sport, zdravlje i duhovnost, a kojim se prvenstveno okrećemo mladima kao ciljnoj grupi ovog portala, ali i ostalim građanima Hercegovine i šire. Ovaj dugo planirani projekat je ugledao svjetlo dana, a cilj istog je objektivno informisanje o aktuelnim dešavanjima, značajnim historijskih činjenicama i datumima koji se vežu za Bosnu i Hercegovinu, zatim poticanje pozitivizma i širenje naučnih saznanja.

Projekat web portala HUM.ba u svom sadržaju će imati sljedeće kategorije: vijesti, kultura, obrazovanje, duhovnost, sport i zdravlje. Za sve navedene kategorije težimo imati kvalitetne podatke i informacije, koji će širu javnost ispravno informisati, te stvarati jasnu sliku onoga o čemu se piše.

Krajnji cilj i naša zvijezda vodilja kroz projekat HUM.ba je učiniti naše društvo obrazovanijim, objektivno informisanim i motiviranim za uspjehe.

Stoga, ukoliko želite da budete dio ove pozitivne priče, pratite nas na socijalnim mrežama:

 

Neka se glas omladine nadaleko čuje!

 

Zahvaljujemo na izdvojenom vremenu.

 

Redakcija portala HUM.ba