Prijelomne vijesti:
Dom za zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu otvorio vrata Ispis E-mail
Autor Hum   
Četvrtak, 06 Lipanj 2013

dom stolacDom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba u Stocu otvorio je svoja vrata prvim korisnicima.

 

Novi korisnici, njih ukupno 34 stigli su u pratnji zaposlenika Doma, liječnika Doma zdravlja Stolac i socijalnih radnika iz svih centara za socijalnu skrb HNŽ-a. 25 korisnika došlo je iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Bakovići", dok je preostalih 9 korisnika iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Drin" Fojnica.

 

"Premještanje i putovanje korisnika prošlo je u najboljem redu, svi su nakon dolaska u ranim večernjim satima smješteni u dvokrevetne i trokrevetne sobe. Uz smještaj ovih osoba u narednim danima točnije 10.06. očekujemo dolazak još nekoliko štićenika koji su na čekanju za smještaj u našoj županiji, a krajem mjeseca lipnja očekujemo i prvi dolazak korisnika iz Zavoda Pazarić," izjavio je ravnatelj Doma gosp. Nikica Markić.

 

dom

 

Podsjećamo da Dom za sada zapošljava oko 40 djelatnika. Pored tehničkog osoblja, korisnicima ove ustanove su na raspolaganju 4 medicinske sestre i 16 njegovatelja koji im pružaju usluge stalnog stanovanja i prehrane, medicinsku, socijalnu, psihološku i emocionalnu podršku. Za sada su sobe dvokrevetne i trokrevetne sa svim pratećim prostorijama. Dom raspolaže sa suvremeno opremljenom kuhinjom i vešerajem, a u dvorištu Doma uređen je park sa klupama koji korisnicima pruža mogućnost uživanja na svježem zraku.


"Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom" je Javna ustanova koju je osnovala Vlada HNŽ-a i čiji je primarni cilj kako u samom nazivu stoji socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom kao i drugih osoba.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi