Odred izviđača Stari Grad Mostar slavi rođendan

0

Svečana akademija povodom godišnjice Odreda izviđača Stari Grad Mostar, bit će upriličena u petak, 24.11.2017. godine, u sali Osnovne škole “Mujaga Komadina” u 19:00 sati.

25. novembar je ustanovljen kao dan osnivanja Odreda izviđača, koji u Mostaru djeluje već 53 godine.

Tokom ovih godina kroz Odred su prošle generacije djece i mladih ljudi kojima je izviđaštvo obilježilo mladost. ”S ponosom gledamo na sve godine iza nas. U protekloj godini smo izveli mnoštvo izviđačkih akcija gdje je učestvovalo  više stotina djece. Uspješno smo organizirali Mostarske susrete, međunarodno izviđačko takmičenje koje je postalo tradicija u Mostaru. U ljetnom periodu smo organizirali dvije smjene Izviđačkog ljeta na Boračkom jezeru. Učestvovali smo na brojnim takmičenjima i ostvarili značajne rezultate, te medalje i pehare donijeli u Mostar”, saopćeno je iz Odreda izviđača Stari Grad Mostar.

S ponosom ističu da se izviđastvo kao pokret vraća u živote mladih Mostara te brojnost Odreda veća iz dana u dan. Iz Odreda pozivaju sve izviđače i planinke, one koji su to ranije bili kao i one koji će to tek postati, sve prijatelje izviđačke organizacije, roditelje i djecu te medije da se pridruže u proslavi Dana Odreda”, navodi se u saopćenju.

 

Mostarski.ba

OSTAVITI ODGOVOR