Održana prva debata reorganizovanog Debatnog kluba Univerziteta “Džemal Bijedić”

0

Nakon što je Predsjedništvo Unije studenata na svojoj četvrtoj redovnoj sjednici donijelo odluku o reorganizaciji Debatnog kluba Univerziteta “Džemal Bijedić”, danas je u prostorijama Pravnog fakulteta održana još jedna debata uz saradnju i koordinaciju sa Asocijacijom studenata Pravnog fakulteta. Debatni klub je još jedna u nizu aktivnosti Unije studenata, a uskoro je u planu i Debatno prvenstvo koje će se održati početkom mjeseca novembra, a koje će okupiti sve studente Univerziteta, ali i srednjoškolce sa područja grada Mostara.
Tema današnje debate bila je „Pravo na pobačaj“, a debati su, pored velikog broja studenata prisustvovali profesori i asistenti na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“.

Debatno prvenstvo bit će održano 6. i 7. novembra, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na fb stranice:

kao i na e-mail adresu: unija@unmo.ba .

Prijave se vrše ekipno, tako što pošaljete „Prijava na Debatni turnir/prvenstvo“ i navedete naziv, te članove ekipe (minimalno 2 člana, maksimalno 3 člana). Format po kojem će se debatovati bit će KP – afirmacija : negacija .
Iskoristite jedinstvenu priliku, učite o kulturi dijaloga, argumentovanoj i konstruktivnoj raspravi i osvojite vrijedne nagrade.

OSTAVITI ODGOVOR