Medžlis IZ Mostar dodijelio stipendije

0

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar Ramiz Jelovac danas je potpisao ugovor o stipendiranju sa četiri učenika Javne ustanove (JU) Srednje ekonomske i ugostiteljske škole iz Mostara, saopćili su iz Medžlisa islamske zajednice Mostar.

Jednogodišnju stipendiju Medžlisa IZ-e Mostar, prema odabiru koji je izvršila njihova škola, dobili su Admir Hajdarević, Selim Jelovac, Adi Juklo i Jasmin Mušanović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i njihovi roditelji i profesori Senad Gosto i Alma Hadžimahović. Prema ugovoru učenici će tokom školovanja u ugostiteljskim objektima Islamske zajednice Mostar imati redovnu praksu, a nakon toga dužni su, ukoliko Medžlis bude na tome insistirao, odraditi isti broj mjeseci ili godina, kao njihovi radnici sa svim prinadležnostima. Praksa koju će učenici imati praktično će im pružiti priliku da budu potpuno osposobljeni za samostalan rad.

Alma Hadžimahović profesorica kuharstva stipendiju Medžlisa IZ-e Mostar ocijenila je ne samo kao pomak u organizaciji njihovog nastavnog obrazovanja i stručnog usavršavanja već i kao dodatnu motivaciju budućim generacijama.

“S ovom stipendijom otvara nam se mogućnost stalnog zaposlenja odmah poslije školovanja i uz to smanjuje troškove našim roditeljima“, rekao  je Selim Jelovac jedan od stipendista.

 

Izvor: mostarski.ba

OSTAVITI ODGOVOR