Novi program u Narodnom pozorištu Mostar

0

Mjesec septembar u Narodnom pozorištu Mostar završen je sinoćnjom izvedbom predstave “Ćelava pjevačica” (Eugène Ionesco / režija: Lajla Kaikčija) na Velikoj sceni. NPM s tom predstavom u četvrtak, 19. 10. gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Idući mjesec u NPM-u će biti izuzetno bogat i dinamičan, s književnim susretima, predstavama, koncertima, među kojima će ugostiti Marka Tomaša, Davora Diklića, Sanela Redžića…

Iz predstave “Ćelava pjevačica”

 

Mjesec oktobar NPM otvara prvim susretom u sklopu programa “Književni most”, koji će se održavati u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar i gdje će biti održavani susreti autora i njihovih djela s publikom, u dijalogu, razgovoru, razmjeni mišljenja…, sve uz besplatan ulaz. Prvi gost “Književnog mosta” je mostarski pisac, urednik, kolumnist Marko Tomaš i njegova najnovija knjiga poezije “Regata papirnih brodova” (LOM, Beograd, 2016.). Susret s Markom Tomašom bit će održan u ponedjeljak, 2. 10. u 19 sati u “Studiju 64”. Iduća promocija je već u subotu, 7. 10. u 13 sati, kada će u Studiju 64 biti predstavljena knjiga Davora Diklića “Teatar u ratnom Sarajevu 1992. – 1995.”. Promocija u Mostaru će biti upriličena u sklopu OFF MESS programa.

Narodno pozorište Mostar 12. 10. ugostiti Sanela Redžića, jednog od najperspektivnijih i virtuoznijih gitarista mlađe generacije. Redžić je uz veliki repertoar, koji se sastoji od muzike baroka pa sve do moderne muzike, postao važno ime na internacionalnoj sceni. Imao je preko 1000 nastupa širom svijeta, svojio brojne nagrade (Beograd, Beč, Weimar, Oberhausen, Lisbon, Tokyio…), učio od čuvenih majstora gitare. Sanel Redžić će održati koncert u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 12. 10. u 20 sati, ali smo prije toga uspjeli osigurati i Masterclass Sanela Redžića sa učenicima muzičkih/glazbenih škola Mostara. Redžić će s učenicima raditi individualno i u grupama, a Masterclass je za učenike besplatan! Ulaz na koncert je 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

U petak, 6. 10. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je uvijek tražena komedija “Šta ćemo sad?” Branka Đurića Đure u režiji Ahmeda Imamovića; idući petak, 13. 10. u 20 sati na bit će izvedena NPM-ova višestruko nagrađivana predstava “Hotel Plaza” Neila Simona u režiji Admira Glamočaka. “Ćelava pjevačica” u četvrtak, 19. 10. gostuje u BNP-u Zenica, a mostarska publika će je moći pogledati već u subotu, 21. 10. u 20 sati na sceni Narodnog pozorišta Mostar. Posljednji petak u mjesecu, 27. 10., rezervisan je za hit komediju Narodnog pozorišta Mostar “Mostarska djelidba” Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića.

Od gostujućih programa u NPM-u, u sklopu “Šantićevih večeri poezije”, u srijedu, 11. 10. u 20 sati će biti izvedena predstava Narodnog pozorišta RS-a iz Banja Luke “Sinovi umiru prvi” Mate Matišića u režiji Marka Misirače. Ulaz je besplatan, a broj mjesta ograničen. U ponedjeljak, 16. 10. u 19 sati je završna večer manifestacije “Šantićeve večeri poezije”, gdje će nastupati “Mostarske kiše” i laureat Pero Zubac.

Za više informacija uvijek možete posjetiti stranicu: Narodno pozorište Mostar  ili se obratiti putem maila: info@npm.ba

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR