Merhamet otvorio humanitarni broj za prikupljanje pomoći Rohinja muslimanima

0

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet započelo akciju prikupljanja pomoći za Rohinja muslimane koji prolaze kroz nasilje i egzodus u Mijanmaru.

Merhamet je otvorio humanitarni broj telefona 090 292 001. Broj je u funkciji već od danas, a pozivom na broj možete donirati 3 KM.

U toku je i procedura otvaranja posebnog računa na koji će građani BiH moći uplatiti pomoć za unesrećene Rohinja muslimane. O broju računa građani BiH bit će naknadno obaviješteni.

Pomoć se može donirati i u sjedištu Merhameta u Sarajevu (Bistrik 2), kao i u svim regionalnim i osnovim odborima Merhameta širom Bosne i Hercegovine.
Detaljnije informacije na broj telefona 033/236-527.

– Ne možemo biti nijemi posmatrači strahota kroz koje prolaze Rohinja muslimani. Nije dovoljno samo verbalno izražavanje saosjećanja, nego je potrebna konkretna akcija kako bi se pomoglo tom narodu – izjavio je predsjednik Merhameta MDD Hajrudin Šahić.

Iz Merhameta navode da su zajedno s građanima BiH mnogo puta dosad organizovali humanitarne akcije za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu u područjima pogođenim kriznim situacijama u svijetu i katastrofalnim elementarnim nepogodama, između ostalog i za stanovništvo Palestine, Somalije, Afganistana, Sirije, Turske, Irana, Japana te Indonezije.

OSTAVITI ODGOVOR